Privacybeleid

1.Inleiding

Work Supply – Temporary Work Lda., “Work Supply”, zet zich in om de vertrouwelijkheid, bescherming en beveiliging van persoonsgegevens die aan haar zijn toevertrouwd in het kader van de uitoefening van haar activiteit te garanderen, daarom wordt de respectieve verwerking uitgevoerd, strikt, in overeenstemming met de Algemene Verordening inzake de bescherming van gegevens (RGPD) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016, waarvan de uitvoering in de binnenlandse rechtsorde wordt verzekerd door Wet nr. 58/2019, van 8 augustus.

Onder deze voorwaarden wordt dit Gegevensbeschermingsbeleid gepubliceerd met als doel te informeren over het verwerkingsproces van persoonlijke gegevens, het doel van het verzamelen en verwerken, delen en/of openbaar maken, overdrachten of toegang en de rechten van de houders van de respectieve persoonlijke gegevens.

2. Definities

In het licht van de bepalingen van de General Data Protection Regulation (GDPR) wordt het volgende overwogen:

  • Een identificeerbare – natuurlijke persoon wordt beschouwd als een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator, zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, elektronische identificatoren of een of meer specifieke elementen van de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit van die natuurlijke persoon”.
  • Gevoelige Persoonsgegevens –speciale categorieën Persoonsgegevens die” ras of etnische afkomst, politieke overtuiging, religieuze of filosofische overtuigingen, vakbondslidmaatschap onthullen, evenals de Verwerking van genetische of biometrische gegevens voor de unieke identificatie van een natuurlijke persoon, gezondheidsgegevens en relatieve gegevens over het seksuele leven of de seksuele geaardheid van een natuurlijke persoon”.
  • Verwerking –“een bewerking of een geheel van bewerkingen met betrekking tot een geheel van persoonsgegevens, uitgevoerd met behulp van geautomatiseerde of niet-geautomatiseerde procedés, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, structureren, bewaren, bijwerken, wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiden of beschikbaar stellen, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, beperken, wissen of vernietigen van gegevens”;
  • Verantwoordelijke voor de verwerking – een “natuurlijke persoon, rechtspersoon, overheidsinstantie, dienst of ander orgaan die, individueel of samen met anderen, het doel van en de middelen voor de verwerking van persoonsgegevens vaststelt”;
  • Toestemming – een vrije, specifieke, geïnformeerde en uitdrukkelijke wilsuiting waarmee de betrokkene door middel van een verklaring of ondubbelzinnige positieve handeling aanvaardt dat hem betreffende persoonsgegevens worden verwerkt.

3. Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonlijke gegevens

Work Supply – Temporary Work Lda., met hoofdkantoor te Praça da República 10 A, 2620 – 162, Póvoa de Santo Adrião, Odivelas, via uw afdeling Document Management, contact: (+351) 916000084 en e-mail: privacy@worksupply.com, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens.

Persoonlijke gegevens worden verwerkt in strikte overeenstemming met de principes van rechtmatigheid, doelbinding, gegevensminimalisatie, nauwkeurigheid, bewaarbeperking, integriteit en vertrouwelijkheid.

4. Grondslag en doel van de verwerking van persoonlijke gegevens

Work Supply zal persoonsgegevens verzamelen en verwerken voor de volgende doeleinden:

  • voorbereiding en uitvoering van de arbeidsovereenkomst en alle daaruit voortvloeiende procedures, waaronder onder meer activiteiten, behandelingen die verband houden met de administratie en het beheer van de arbeidsovereenkomst en de arbeidsrelatie, die een noodzakelijke voorwaarde vormt voor de uitvoering van de overeenkomst en de naleving van de wettelijke verplichtingen waaraan Work Supply is onderworpen, met name in het kader van arbeidswetgeving, sociale en fiscale zekerheid, alsmede andere toepasselijke wetgeving;
  • ondertekenen van contracten en detacheringsovereenkomsten, waarbij sprake is van werving, profielselectie en detacheringsactiviteiten van medewerkers, ten behoeve van dienstverlening, op de locaties van de klanten en partners van Work Supply.
  • het opstellen van enquêtes, voorwaarden voor verantwoordelijkheid voor het gebruik van bedrijfsmiddelen en andere soortgelijke documenten.
  • het verdedigen van de vitale belangen van werknemers;
  • het behartigen van de gerechtvaardigde belangen van Work Supply, namelijk wanneer de verwerking van persoonsgegevens strikt noodzakelijk en evenredig is om de veiligheid van netwerken en informatie te waarborgen en derhalve niet prevaleert boven de belangen of de rechten, vrijheden en waarborgen van de betrokkene.

Elke andere verwerking van persoonsgegevens die Work Supply kan uitvoeren voor andere doeleinden dan de doeleinden die zijn beschreven in dit beleid, evenals de daaropvolgende verwerking van persoonsgegevens voor een ander doel dan waarvoor de persoonsgegevens zijn verzameld, of , het bestaan van geautomatiseerde besluiten, met inbegrip van de definitie van profielen, zal onderworpen zijn aan informatie en voorafgaande toestemming van de betrokkene.

4.1 -Verwerking van gevoelige gegevens

Wanneer het gaat om speciale gegevenscategorieën, volgens de voorwaarden van artikel 9 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR), wordt de verwerking ervan uitgevoerd binnen de grenzen van de wet en, in onvoorziene omstandigheden, met voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene.

5. Delen van persoonlijke gegevens

Work Supply kan persoonsgegevens meedelen en/of overdragen aan de hieronder vermelde entiteiten, met uitzondering van andere entiteiten die niet worden vermeld, maar die wel de wettelijke bevoegdheid hebben om de gegevens in kwestie te verwerken, namelijk:

  • IGFSS – Instituut voor financieel beheer van de sociale zekerheid;
  • AT – Belastingdienst;
  • Bank- en verzekeringsinstellingen;
  • INE – Nationaal Instituut voor de Statistiek;
  • ACT – Autoriteit Arbeidsomstandigheden;
  • Entiteit verantwoordelijk voor het uitvoeren van functies met betrekking tot Veiligheid, Hygiëne en Geneeskunde op het werk en verzekeringsactiviteiten.
  • Klanten, wettelijke vertegenwoordigers en andere entiteiten die formeel verbonden zijn met Work Supply, in het kader van wervingsdiensten voor human resources en het ter beschikking stellen van werknemers voor tijdelijk gebruik.
  • Elke andere entiteit waaraan de loonverwerking en/of andere functies in verband met personeelsbeheer zijn toegewezen, namelijk in het kader van de gedeelde diensten van de Groep.

De doeleinden van de mededelingen en/of overdrachten waarnaar wordt verwezen in de vorige paragraaf zijn:

  • De berekening en betaling van bezoldigingen, bijkomende voordelen, andere toelagen en bonussen;
  • De berekening, de inhouding aan de bron en de verrichtingen met betrekking tot verplichte of facultatieve kortingen op de bezoldigingen die voortvloeien uit wettelijke bepalingen;
  • Het uitvoeren van niet-nominatieve statistische operaties met betrekking tot salarisverwerking binnen het bereik van de verwerkende entiteit;
  • Het naleven van de verplichtingen waaraan Work Supply onderworpen is, namelijk in het kader van de arbeids-, sociale zekerheids- en fiscale wetgeving.

5.1 Overdracht van persoonlijke gegevens buiten de Europese Unie

Work Supply bewaart persoonsgegevens alleen en voor de periode die nodig is om de doeleinden waarvoor ze bestemd zijn uit te voeren en om te voldoen aan haar wettelijke verplichtingen, rekening houdend, bij het bepalen van deze periode, zowel met de beste praktijken en wettelijke verplichtingen waaraan is onderworpen, in het bijzonder, arbeids-, sociale zekerheid en fiscale wetgeving.

7. Rechten van betrokkenen

De betrokkene kan te allen tijde verzoeken om, in het bijzonder, toegang tot zijn of haar persoonsgegevens, rectificatie of wissing daarvan, beperking van of verzet tegen verwerking, het indienen van klachten bij de toezichthoudende autoriteit, www.cnpd.pt, evenals het recht op overdraagbaarheid van de betreffende gegevens.


De betrokkene heeft ook het recht om zijn toestemming voor de gegevensverwerking te allen tijde in te trekken, zonder afbreuk te doen aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de eerder gegeven toestemming en de latere verwerking van dezelfde gegevens op basis van een andere rechtmatige grondslag, namelijk vanwege de contractuele relatie of wettelijke verplichting waaraan Work Supply is onderworpen.


Als u twijfels of aanvullende vragen hebt over de verwerking van persoonsgegevens, kunt u persoonlijk contact met ons opnemen op het hierboven vermelde adres of via e-mail privacy@worksupply.com.

Laatst bijgewerkt op 12-feb-2024
Ingangsdatum 01-feb-2024